Uitnodiging deelname onderzoek 2017: het werkprofiel van de contractmanager

Door Kelly Turenhout
03 - 05 - 2017 - Contractmanagement Onderzoek

Respondenten gezocht!

onderzoek

CM Partners houdt zich bezig met het stimuleren van groei en innovatie binnen het vakgebied contractmanagement in Nederland. Eén van de manieren waarop we hier invulling aan geven is door periodiek onderzoek te doen naar het werkprofiel van contractmanagers. Doet u mee aan het onderzoek van 2017?

Het vakgebied contractmanagement is volop in beweging en verandert snel. Een actueel beeld van het werkprofiel van contractmanagers in Nederland biedt u én ons inzicht in waar het vakgebied op dit moment staat. Een uitstekende basis voor verdere groei en innovatie!

Twee keer eerder heeft CM Partners onderzoek gedaan naar de rol, positie en activiteiten van contractmanagers. Uit de vorige onderzoeken bleek bijvoorbeeld dat de gemiddelde contractmanager een 48-jarige man was met 6 jaar ervaring. Binnen zijn fulltime job besteedde hij ongeveer 27 uur aan contractmanagement en beheerde hij een portefeuille van circa 21 miljoen euro contractwaarde. Daarnaast bleek dat mandaat een veelvoorkomend issue was binnen veel organisaties. Interessante feiten voor het vakgebied. De enorme belangstelling voor dergelijke resultaten is gebleken uit de grote en voortdurende vraag naar de onderzoekrapportage.

Contractmanager als spil van het onderzoek

Maar… voor een representatief onderzoek hebben we voldoende resultaten nodig. We definiëren de respondenten als volgt. ‘Een contractmanager is de persoon die, in opdracht van de contracteigenaar, verantwoordelijk is voor het realiseren van de contractdoelstellingen tijdens de uitvoeringsfase van de contractlevenscyclus.’

Bent u die persoon? Neem deel en help ons en uzelf aan een representatief onderzoeksrapport!

Vul de enquête in en draag zo bij aan uw vakgebied

Bent u of kent u een contractmanager in Nederland? Vul dan de vragenlijst in of stuur deze door!

 

Enquête gesloten op 3 juni 2017

Bel mij terug