Contract tech: meer focus op contractprestaties in onzekere tijden

22 maart 2023 door Arjen van Berkum

Contracten zijn een bron van data, die organisaties kan helpen relaties en de gezamenlijke business performance te verbeteren. Van leveranciers, business partners, klanten tot werknemers, alle zaken rondom relaties worden vastgelegd in een contract. Daarmee zijn contracten de basis van alle handel en is die handel bij gebrek aan goed contractmanagement en inzicht (data) zeer […]

Lees deze blog

Lisette Draaisma wint de HHS scriptieprijs met afstudeeronderzoek over contractmanagement

13 juli 2021 door Linda Tonkes

Lisette Draaisma, voorheen stagiaire en inmiddels werkzaam als junior consultant, rondde onlangs de hbo-opleiding Facility Management af met een afstudeeronderzoek bij CM Partners. Haar scriptie leverde niet alleen prachtige cijfers op, maar ook een nominatie voor de scriptieprijs van de Haagse Hogeschool (HHS).

Lees deze blog

Metri is het eerste CATS CM® gecertificeerde Nederlandse consultancybureau

6 april 2021 door Linda Tonkes

Metri mag zich sinds kort gecertificeerd partner noemen van de CATS CM®-methode, nadat de betrokken professionals van het adviesbureau hun examen met succes wisten te doorlopen. Met de behaalde certificering voldoet Metri aan de kwaliteitseisen die CATS CM® stelt aan onafhankelijke consultancy partners.

Lees deze blog

De Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs zoekt juryleden

30 maart 2021 door Linda Tonkes

We zijn bij CM Partners op zoek naar gedreven experts op het gebied van contractmanagement die voorzitter Gert-Jan Vlasveld willen vergezellen in de jury van de Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs!

Lees deze blog

CM Partners steunt lokale horecahelden in Delft

15 oktober 2020 door Linda Tonkes

CM Partners startte #NiemandKanHetAlleen, een initiatief waarvan alle opbrengst naar onze lokale horecahelden van Chefsbar Centre gaat. Iedereen heeft wel een favoriete plek om naartoe te gaan. Een plek waar de gastvrijheid is zoals die moet zijn, een plek waar het eten je doet watertanden en waar je altijd kunt bouwen op een fijne sfeer. Een plek waar je nu dus voorlopig weer niet heen mag.

Lees deze blog

CATS CM®: van een landelijk begrip naar een wereldstandaard

12 oktober 2020 door Linda Tonkes

Een uitdagende reis die begon in Nederland onder de vleugels van Gert-Jan Vlasveld en wijlen Jan van Beckum, verandert na vijftien jaar de geografische koers: CATS CM® gaat de grens over. Met meer impact en meer contractmanagement wizards.

Lees deze blog

CM Partners sponsor van Nevi Contractmanagement Festival 2020

6 oktober 2020 door Linda Tonkes

Alleen met een sterke en vakvolwassen beroepsgroep zal het vakgebied contractmanagement verder kunnen ontwikkelen en groeien. Daarom is CM Partners uiteraard sponsor van het NEVI Contractmanagement Festival 2020. De bekendheid en benadering van dit vak moet nu eenmaal verder groeien om organisatiedoelstellingen te blijven realiseren in een wereld van steeds verdergaande specialisatie, ook bij een aanpalend vakgebied als inkoop.

Lees deze blog

Winnaar Contractmanagement Scriptieprijs: de juiste CLM software in de juiste fase

29 september 2020 door Linda Tonkes

Op vrijdag 18 september 2020 om half zes ‘s middags vielen voor de drie nerveuze genomineerden de verlossende woorden van juryvoorzitter Gert-Jan Vlasveld: “De winnaar is Evelien Zevenbergen.” Zij mocht de Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs 2020 in ontvangst nemen onder toezicht van de jury, hun introducees en de via livestreaming meekijkende mensen thuis. Voor […]

Lees deze blog

CM Partners verzorgt trainingen zoveel mogelijk online

door Linda Tonkes

Tijdens de persconferentie van de minister president op maandag 28 september werden weer strengere coronamaatregelen op landelijk niveau aangekondigd. Hoewel deze maatregelen voor de komende weken zijn, is het te verwachten dat ook daarna op landelijk en/of regionaal niveau maatregelen van kracht zijn. Daarom hebben we bij CM Partners besloten dat alle trainingen die plaats vinden dit najaar online te verzorgen. Enerzijds voorkomen we hiermee het werken op locatie, maar niet onbelangrijk, ook het vervoer van en naar deze locatie.

Lees deze blog

Online examen doen succesvol gebleken

13 mei 2020 door Monique Liedtke

Maar liefst 23 mensen deden het eerste online examen, nadat we onlangs bij CM Partners van alle CATS CM® trainingen online varianten hadden gemaakt. Eerder volgden de deelnemers de tweedaagse training Contractmanagement CATS CM Foundation, de een al online, de ander nog klassikaal. 23 deelnemers kozen ervoor zich ook te certificeren. Goed voorbereid als de deelnemers waren, haalden zij allemaal online hun diploma. Voor mij was dat reden genoeg om deze nieuwe lichting CATS CM kenners op feestelijke wijze hun diploma te brengen.

Lees deze blog

Opleider CM Partners start coronaprotocol en stapt over op online lessen

12 maart 2020 door Linda Tonkes

Het coronavirus verspreidt zich helaas steeds sneller in Nederland. Naast de vrees voor risicogroepen als ouderen en zieken, is het realistisch om te verwachten dat er ook andere maatschappelijke consequenties zijn.

Teneinde haar cursisten en trainers in staat te stellen om geplande leeractiviteiten gewoon uit te voeren, stelt CM Partners een plan in werking waarbij klassikale lessen op locatie worden vervangen door interactieve, online trainingen. Dit coronaprotocol is een tijdelijke maatregel en dient om verder verspreiding te voorkomen en deelnemers vanuit hun eigen huis of kantoor dezelfde ervaring te bieden.

Welke maatregelen treft CM Partners?

Lees deze blog

Nieuwe partner Linda Tonkes: “Ik ben pas content als iets 100% werkt!”

26 november 2019 door Linda Tonkes

Dingen moeten gewoon werken. Systemen, processen, methodes; het maakt niet uit in wat voor vorm je het giet. Als je iets aan elkaar rijgt, moet het wel werken, volgens Linda Tonkes. Linda is onlangs toegetreden tot CM Partners als senior partner. Haar drang om dingen te laten functioneren zoals het zou moeten, komt van nature en goed van pas in het nieuwe ondernemerschap. Eén manier om dingen te laten werken in het bedrijfsleven is samenwerkingen tussen leveranciers en opdrachtgevers te optimaliseren met behulp van contractmanagement.

Lees deze blog

Contractmanagement scriptieprijs signaleert jong talent om het vakgebied ‘cool’ te maken

24 september 2019 door Linda Tonkes

Binnen diverse hbo-opleidingen, zoals facility management, economie en business management, wordt er steeds meer aandacht besteed aan de inrichting en uitvoering van contractmanagement. Om studenten te motiveren contractmanagement onder de loep te nemen, reikt CM Partners, ontwikkelaar van de meest geadopteerde contractmanagementmethode CATS CM®, de Jan van Beckum Scriptieprijs uit. Abdannor Zoulali van Saxion Hogeschool werd uitgeroepen tot winnaar van de contractmanagement scriptieprijs 2019.

Lees deze blog

CM Partners trapt internationaal netwerk af met Paustian Consulting

15 augustus 2019 door Linda Tonkes

Meer en meer organisaties uit andere Europese landen onderzoeken de methode CATS CM®, de standaardmethode voor contractmanagement in Nederland. Met genoegen kondigen we aan dat Paustian Consulting als eerste onze methode heeft geadopteerd en onze servicepartner voor de Deense markt zal zijn.

Lees deze blog

Bel mij terug