Monitoren verwerkersovereenkomsten essentieel voor naleven AVG

27 juli 2018 door Kelly Turenhout

Net als vele anderen heeft u het in aanloop naar 25 mei druk gehad met het sluiten van verwerkersovereenkomsten. Nu de AVG van kracht is, krijgt u er een nieuwe rol bij. De gesloten overeenkomsten moeten namelijk continu gemonitord en gemanaged worden. Hoe kunt u anders aantoonbaar compliant zijn met de AVG?

Lees deze blog

Top 5 vragen van contractmanagers over de AVG

5 april 2018 door Kelly Turenhout

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) geldt per 25 mei 2018 voor alle organisaties. Veel organisaties moeten nog een behoorlijke eindsprint trekken. Als contractmanager ben je waarschijnlijk druk bezig met deze privacywet, zodat je gedegen afspraken kunt maken met leveranciers, afnemers en partners. Heb je de AVG al helemaal onder de knie of kun je nog wat hulp gebruiken? In deze blog vind je de vijf meestgestelde vragen uit de training AVG voor contractmanagers.

Lees deze blog

Ken jij de nieuwe regels voor het wijzigen van contracten na aanbesteding?

3 november 2017 door Femke Rasenberg

Je zult het als contractmanager vast wel herkennen: een lopend contract moet worden gewijzigd. Er blijken bijvoorbeeld extra werkzaamheden nodig, eerder overeengekomen werkzaamheden komen te vervallen of de opdrachtnemer moet plotseling worden vervangen wegens faillissement. Zeker bij langlopende opdrachten is een wijziging van het contract doorgaans eerder regel dan uitzondering. Hoe werkt dat bij een aanbesteding?

Lees deze blog

Een nieuwe privacywet: ken jij de gevolgen voor jouw contracten?

31 augustus 2017 door Kelly Turenhout

Per 25 mei 2018 moet bij organisaties de ingrijpend gewijzigde privacywet geïmplementeerd zijn. Dit is ook van belang voor contractmanagers, omdat veel contracten onder de werkingssfeer vallen van de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Bij niet-naleving dreigen fikse boetes en op de koop toe reputatieschade. Werk aan de winkel voor de contractmanager.

Lees deze blog

Bel mij terug