Over contractmanagement expertisecentrum CM Partners

CM Partners levert een volledig aanbod van diensten waarmee organisaties beleid, inrichting, professionalisering en uitvoering van contractmanagement efficiënter kunnen aanpakken. Een belangrijk uitgangspunt vormt daarbij de door CM Partners ontwikkelde methode voor contractmanagement: CATS CM®

CM Partners werd opgericht in 2005 door Gert-Jan Vlasveld en wijlen Jan van Beckum. Zij stonden in de jaren ‘90 aan de wieg van het vak van contractmanagement. Als pionier binnen het vakgebied is CM Partners uitgegroeid tot een vooraanstaand advies- en opleidingsbureau. Om onze missie kracht bij te zetten, is in 2019 Linda Tonkes toegetreden. Als algemeen directeur werkt zij samen met de partners verder aan de ontwikkeling van contractmanagement als strategisch instrument.

Waarom

Organisaties doen al lang niet meer alles zelf, maar gaan steeds vaker structurele samenwerkingen aan. Wij geloven dat samenwerkingen altijd beter kunnen. Daarom bekommeren we ons om de manier waarop organisaties met contract- en leveranciersmanagement omgaan. Zo kunnen we ze helpen het maximale resultaat uit hun contracten te halen.

Hoe

Door onze kennis en inzichten rondom contractmanagement te delen, maken we organisaties en vakgenoten bewust van de mogelijkheden binnen het vakgebied, met de unieke aanpak van CATS CM®. Zo kunnen zij samenwerkingen met andere partijen doelmatiger, goedkoper en prettiger maken.

Wat

We ontwikkelen trainingen waarmee organisaties hun medewerkers kunnen opleiden tot vakkundige contractmanagers of bijscholen op specifieke kennis. Daarnaast adviseren we organisaties over de inrichting en implementatie van professioneel contractmanagement.

Ons team

Linda Tonkes

Algemeen directeur

Sinds maart 2021 vervult Linda de rol van algemeen directeur. Linda trad in oktober 2019 toe als senior partner bij CM Partners. Als ondernemend accountant zag zij hoe contracten de basis vormen voor goede business. Ze is een wonderdoener als het gaat om contractstrategie en contract- management implementaties. Linda heeft een allergie voor dingen die niet werken en weet feilloos de blokkades te elimineren. Ze is een sparringpartner voor organisaties die regie willen krijgen over de contractuele impact van outsourcing.

Arjen van Berkum

Senior partner

Arjen van Berkum is al langere tijd verbonden aan CM Partners. Al in 2008 verzorgde hij lezingen in de toenmalige trainingen samen met Gert-Jan Vlasveld en Jan van Beckum. Arjen houdt zich bezig met innovatie en technologische verandering, hoe die het veld van contractmanagement raken en is verantwoordelijk binnen CATS CM® voor de internationale uitrol van de methode. Arjen spreekt regelmatig op meerdere universiteiten in binnen- en buitenland over de kracht van ecosystemen en hoe die werken.

Richard Steketee

Senior consultant

Richard is een ervaren consultant op het gebied van ontwerpen en implementeren van praktisch uitvoerbare service- en contractmanagementprocessen. Vanuit zijn bedrijfseconomische achtergrond heeft hij een breed overzicht en zorgt hij voor de best passende oplossing met het optimale resultaat. Als medeontwikkelaar van de methode CATS CM® is hij ook als trainer actief.

Gert-Jan Vlasveld

Senior consultant en trainer

Gert-Jan is een echte ‘believer’ in contractmanagement. Hij is een van de oprichters van CM Partners en heeft contractmanagement vanaf 1995 als rode draad door zijn carrière lopen. Voor de oprichting van CM Partners in 2005 vervulde hij twintig jaar lang diverse functies in de IT en facility management. Gert-Jan is een ervaren trainer en adviseur, medeontwikkelaar van de methode CATS CM® en coauteur van het boek ‘CATS CM® versie 4’. Hij is tevens bestuurslid van de NBCM.

Bart Tönjann

Associate partner

Bart heeft jaren ervaring met het inrichten en structureren van waardeketens, inkoop- en contractmanagementorganisaties. Succes wordt gerealiseerd door een optimaal samenspel van de juiste mensen en een doeltreffende methode, CATS CM®. Bart ziet zijn samenwerking met CM Partners als unieke mogelijkheid om klanten op een duurzame wijze te ondersteunen.

Hans Fredriksz

Trainer

Hans Fredriksz heeft vanuit zijn management van projecten eigen ervaringen met contractmanagement. Hij heeft een aanstekelijk enthousiasme op het gebied van leren en het koppelen van de theorie van een methode als CATS CM® met het implementeren binnen organisaties. Hans is co-auteur van diverse publicaties en mede-oprichter van HAAX. Daarnaast is hij werkzaam voor het bestuur van IPMA-NL.

Monique Liedtke

Backoffice medewerker

Monique zorgt samen met Annette en Mandy voor het regelen van alle zaken rondom onze trainingen. Van oorsprong was Monique HR adviseur, maar stapte over naar het secretariaat van CM Partners. Monique is erg gesteld op de contacten met zowel collega’s, als deelnemers en klanten.

Annette Maassen

Backoffice medewerker / gastvrouw

Annette zorgt samen met Monique en Mandy voor het regelen van alle zaken rondom onze trainingen. Daarnaast is Annette één van de gastvrouwen die de deelnemers op onze locatie in Utrecht ontvangt. Met haar ongekende gastvrijheid, zorgt ze ervoor dat het de deelnemers aan onze trainingen aan niets ontbreekt.

Mandy Wolthers

Backoffice medewerker / gastvrouw

Mandy zorgt samen met Monique en Annette voor het regelen van alle zaken rondom onze trainingen. Daarnaast is Mandy één van de gastvrouwen die de deelnemers op onze locatie in Utrecht ontvangt. Met ervaring in zowel hospitality als projectadministraties is zij in beide rollen als een vis in het water.

Anneleen Kaptein

Associate partner

Anneleen is sinds 2020 bij CM Partners aangesloten. Na een bliksemcarrière in de internationale marketing, werkt zij sinds 2002 als trainer, coach en consultant. Haar werk focust op de vakgebieden communicatie, persoonlijke- en organisatie effectiviteit, leiderschap, management en marketing. Professionals in hun kracht zetten, dat is haar rode draad. Eén van Anneleens belangrijke drijfveren is mensen bewust maken van de impact van hun gedrag en communicatie op anderen. Anneleen ontwikkelde, samen met Linda Tonkes, de CATS CM® Expert training.

Stefan Tatan

Trainer

Stefan is sinds 2000 actief in inkoop en contractmanagement in verscheidene functies en rollen, waaronder die van inkoopmanager, (strategisch) contractmanager en managing consultant. Hij heeft diverse tactische en strategische opdrachten vervuld bij zowel profit- als non-profitorganisaties. Stefan is bedrijfskundig opgeleid (hbo en wo) en in bezit van relevante praktijkdiploma´s, zoals CATS CM®. Sinds 2015 is hij actief als docent, en inmiddels voor CATS CM®- trainingen exclusief aan CM Partners verbonden. .

André Demper

Trainer

André Demper is expert op het gebied van contractmanagement en servicemanagement. Zijn motto is: ‘Je kunt alles uitbesteden, behalve je verantwoordelijkheid.’. Door het vervullen van diverse regiefuncties bij zowel opdrachtgevers als leveranciers, is André een ervaren interimmanager en sparringpartner voor alle vraagstukken op het gebied van uitbestede dienstverlening. Daarbij legt hij aan de hand van de methode CATS CM® de basis voor succesvolle samenwerkingen. Zijn waardevolle praktijkkennis past André ook toe in zijn rol als trainer.

Andres Peña Rivera

Trainer

Andres Peña Rivera werkt als senior contractmanager bij YouBasics. De meeste energie haalt hij uit het werken aan verschillende projecten binnen het sociaal domein. Zijn positieve uitdaging is de behoefte en wens van de organisatie of klant te peilen en in te vullen waar mogelijk, hierin vooropgaan en adviseren. Bij CM Partners zet Andres zijn ervaring en kennis in als trainer voor CATS CM® Foundation voor het sociaal domein.

Max Gijtenbeek

Trainer

Max Gijtenbeek is een creatieve, communicatieve en daadkrachtige contractmanager, die zich inzet voor een sterk en toekomstbestendig gemeentelijk sociaal domein. Als contractmanager is zijn missie om zijn contracten met gemeenten en aanbieders de dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.  Bij CM Partners geeft Max daarom de training CATS CM® Foundation voor het sociaal domein.

Brigitta Schoonwater

Trainer en consultant

Brigitta is sinds 1999 actief in inkoop en contractmanagement in verscheidene functies en rollen, waaronder die van directeur en partner van een facilitair advies- en interimbureau, (strategisch) contract- en  inkoopadviseur en projectleider. Zij heeft diverse tactische en strategische opdrachten uitgevoerd voor de publiek en private sector aan zowel de leveranciers- als de opdrachtgevers-kant. Met een brede ervaring op het gebied van inkoop en contractmanagement in het facilitaire domein brengt zij waardevolle praktijkkennis mee naar de trainingen.

Carolien Luger

Trainer

Carolien heeft een achtergrond in het onderhandelen, opstellen en beheren van strategische ICT contracten. Ze begeleidt organisaties op ad interim basis met digitale transformaties en het implementeren en professionaliseren van bijbehorend contractmanagement. Carolien heeft ervaring bij toonaangevende bedrijven in onder meer retail en de financiële sector en een Master of Science in Business Administration (Leadership & Change Management).

Eric Grob

Trainer

Eric heeft als specialist, lijn- en projectmanager en adviseur in allerhande rollen op het gebied van contractmanagement gewerkt. Bij commerciële en gouvernementele organisaties, aan klant- en leverancierskant, van uitvoerend tot bestuurlijk niveau. Zijn inmiddels goed gevulde rugzak maakt hij graag open om te kijken welke inhoud op welke tafel het best past. Over zijn vakgebied spreekt hij gedreven, enthousiasmerend en met kennis van zaken. Met een praktische, professionele insteek staan in zijn visie de competenties en autonomie van de medewerker centraal, samen met een heldere, duidelijke besturing en procesvoering.

Bel mij terug