Over contractmanagement expertisecentrum CM Partners

CM Partners levert een volledig aanbod van diensten waarmee organisaties beleid, inrichting, professionalisering en uitvoering van contractmanagement efficiënter kunnen aanpakken. Een belangrijk uitgangspunt vormt daarbij de door CM Partners ontwikkelde methode voor contractmanagement: CATS CM®

CM Partners werd opgericht in 2005 door Gert-Jan Vlasveld en wijlen Jan van Beckum. Zij stonden in de jaren ‘90 aan de wieg van het vak van contractmanagement. Als pionier binnen het vakgebied is CM Partners uitgegroeid tot een vooraanstaand advies- en opleidingsbureau. Om onze missie kracht bij te zetten, is in 2019 Linda Tonkes toegetreden. Als algemeen directeur werkt zij samen met de partners verder aan de ontwikkeling van contractmanagement als strategisch instrument.

Waarom

Organisaties doen al lang niet meer alles zelf, maar gaan steeds vaker structurele samenwerkingen aan. Wij geloven dat samenwerkingen altijd beter kunnen. Daarom bekommeren we ons om de manier waarop organisaties met contract- en leveranciersmanagement omgaan. Zo kunnen we ze helpen het maximale resultaat uit hun contracten te halen.

Hoe

Door onze kennis en inzichten rondom contractmanagement te delen, maken we organisaties en vakgenoten bewust van de mogelijkheden binnen het vakgebied, met de unieke aanpak van CATS CM®. Zo kunnen zij samenwerkingen met andere partijen doelmatiger, goedkoper en prettiger maken.

Wat

We ontwikkelen trainingen waarmee organisaties hun medewerkers kunnen opleiden tot vakkundige contractmanagers of bijscholen op specifieke kennis. Daarnaast adviseren we organisaties over de inrichting en implementatie van professioneel contractmanagement.

Ons team

Linda Tonkes

Algemeen directeur

Sinds maart 2021 vervult Linda de rol van algemeen directeur. Linda trad in oktober 2019 toe als senior partner bij CM Partners. Als ondernemend accountant zag zij hoe contracten de basis vormen voor goede business. Ze is een wonderdoener als het gaat om contractstrategie en contract- management implementaties. Linda heeft een allergie voor dingen die niet werken en weet feilloos de blokkades te elimineren. Ze is een sparringpartner voor organisaties die regie willen krijgen over de contractuele impact van outsourcing.

Arjen van Berkum

Senior partner

Arjen van Berkum is al langere tijd verbonden aan CM Partners. Al in 2008 verzorgde hij lezingen in de toenmalige trainingen samen met Gert-Jan Vlasveld en Jan van Beckum. Arjen houdt zich bezig met innovatie en technologische verandering, hoe die het veld van contractmanagement raken en is verantwoordelijk binnen CATS CM® voor de internationale uitrol van de methode. Arjen spreekt regelmatig op meerdere universiteiten in binnen- en buitenland over de kracht van ecosystemen en hoe die werken.

Richard Steketee

Senior consultant

Richard is een ervaren consultant op het gebied van ontwerpen en implementeren van praktisch uitvoerbare service- en contractmanagementprocessen. Vanuit zijn bedrijfseconomische achtergrond heeft hij een breed overzicht en zorgt hij voor de best passende oplossing met het optimale resultaat. Als medeontwikkelaar van de methode CATS CM® is hij ook als trainer actief.

Ronald Buis

Growth manager

In de rol van growth manager heeft Ronald Buis als doel om samen met het hele team groei te realiseren. Met zijn ervaring in project- en service management, sales, agile, design-thinking en management consultancy is Ronald een waardevolle sparringpartner in groeistrategieën rondom contractmanagement. Onder de vleugels van organisaties als Getronics, PinkRoccade, Accenture en Conclusion vervulde hij eerder complexe opdrachten bij opdrachtgevers als Shell, RFH en NS.

Gert-Jan Vlasveld

Senior consultant en trainer

Gert-Jan is een echte ‘believer’ in contractmanagement. Hij is een van de oprichters van CM Partners en heeft contractmanagement vanaf 1995 als rode draad door zijn carrière lopen. Voor de oprichting van CM Partners in 2005 vervulde hij twintig jaar lang diverse functies in de IT en facility management. Gert-Jan is een ervaren trainer en adviseur, medeontwikkelaar van de methode CATS CM® en coauteur van het boek ‘CATS CM® versie 4’. Hij is tevens bestuurslid van de NBCM.

Bart Tönjann

Associate partner

Bart heeft jaren ervaring met het inrichten en structureren van waardeketens, inkoop- en contractmanagementorganisaties. Succes wordt gerealiseerd door een optimaal samenspel van de juiste mensen en een doeltreffende methode, CATS CM®. Bart ziet zijn samenwerking met CM Partners als unieke mogelijkheid om klanten op een duurzame wijze te ondersteunen.

Kelly Turenhout

Communicatiemanager

Kelly Turenhout is sinds 2013 werkzaam bij CM Partners. Als zelfstandig marketingcommunicatie professional helpt zij organisaties met het realiseren van hun ambities. Zij doet dit door bedrijven te begeleiden bij het uitzetten van de strategie, de creatie van duidelijke communicatie structuren en heldere boodschappen. Ook bij CM Partners verzorgt zij deze rol.

Monique Liedtke

Secretariaat

Monique zwaait sinds 2017 de scepter over het secretariaat van CM Partners, samen met Annette Maassen. Van oorsprong was Monique HR adviseur, maar in 2010 waagde ze de overstap naar Betula Group en vervolgens naar CM Partners. Monique is erg gesteld op haar “spin in het web” functie en waardeert de laagdrempelige contacten met zowel collega’s, cursisten als organisaties.

Annette Maassen

Executive assistant

Annette is een communicatief en administratief sterke regisseur die het management team van CM partners ondersteunt. Met haar brede inzetbaarheid en stressbestendigheid is zij een kei in het mede-reilen en zeilen van het secretariaat. Haar gedrevenheid om uitdagingen tot een succes te brengen, maakt haar de aangewezen persoon om de teamspirit hoog te houden.

Anneleen Kaptein

Associate partner

Anneleen is sinds 2020 bij CM Partners aangesloten. Na een bliksemcarrière in de internationale marketing, werkt zij sinds 2002 als trainer, coach en consultant. Haar werk focust op de vakgebieden communicatie, persoonlijke- en organisatie effectiviteit, leiderschap, management en marketing. Professionals in hun kracht zetten, dat is haar rode draad. Eén van Anneleens belangrijke drijfveren is mensen bewust maken van de impact van hun gedrag en communicatie op anderen. Anneleen ontwikkelde, samen met Linda Tonkes, de CATS CM® Expert training.

Stefan Tatan

Trainer

Stefan is sinds 2000 actief in inkoop en contractmanagement in verscheidene functies en rollen, waaronder die van inkoopmanager, (strategisch) contractmanager en managing consultant. Hij heeft diverse tactische en strategische opdrachten vervuld bij zowel profit- als non-profitorganisaties. Stefan is bedrijfskundig opgeleid (hbo en wo) en in bezit van relevante praktijkdiploma´s, zoals CATS CM®. Sinds 2015 is hij actief als docent, en inmiddels voor CATS CM®- trainingen exclusief aan CM Partners verbonden. .

Hans Frederiksz

Trainer

Hans Fredriksz heeft vanuit zijn management van projecten eigen ervaringen met contractmanagement. Hij heeft een aanstekelijk enthousiasme op het gebied van leren en het koppelen van de theorie van een methode als CATS CM® met het implementeren binnen organisaties. Hans is co-auteur van diverse publicaties en mede-oprichter van HAAX. Daarnaast is hij werkzaam voor het bestuur van IPMA-NL.

Femke Rasenberg

Trainer

Femke is advocaat / directeur van AT Osborne Legal en heeft jarenlange ervaring in het aanbestedings-, bouw- en contractenrecht. Zij adviseert zowel (semi-)overheden als ondernemingen en is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de nieuwe Aanbestedingswet. Daarnaast is Femke een veelgevraagd docent op het gebied aanbestedingsrecht. Zij verzorgt voor CM Partners de training 'Aanbesteden voor contractmanagers'.

Max Kloosterman

Trainer

Max Kloosterman is sinds 2015 trainer bij CM Partners. Hij heeft veel ervaring als project-, en verandermanager en is betrokken geweest bij verschillende grote systeemimplementaties en outsourcingtrajecten. Vanuit zijn praktijkervaring met contractmanagement en begrip van het belang ervan is hij een gedreven pleitbezorger van verdere professionalisering.

André Demper

Trainer

André Demper is expert op het gebied van contractmanagement en servicemanagement. Zijn motto is: ‘Je kunt alles uitbesteden, behalve je verantwoordelijkheid.’. Door het vervullen van diverse regiefuncties bij zowel opdrachtgevers als leveranciers, is André een ervaren interimmanager en sparringpartner voor alle vraagstukken op het gebied van uitbestede dienstverlening. Daarbij legt hij aan de hand van de methode CATS CM® de basis voor succesvolle samenwerkingen. Zijn waardevolle praktijkkennis past André ook toe in zijn rol als trainer.

Andres Peña Rivera

Trainer

Andres Peña Rivera werkt als senior contractmanager bij YouBasics. De meeste energie haalt hij uit het werken aan verschillende projecten binnen het sociaal domein. Zijn positieve uitdaging is de behoefte en wens van de organisatie of klant te peilen en in te vullen waar mogelijk, hierin vooropgaan en adviseren. Bij CM Partners zet Andres zijn ervaring en kennis in als trainer voor CATS CM® Foundation voor het sociaal domein.

Max Gijtenbeek

Trainer

Max Gijtenbeek is een creatieve, communicatieve en daadkrachtige contractmanager, die zich inzet voor een sterk en toekomstbestendig gemeentelijk sociaal domein. Als contractmanager is zijn missie om zijn contracten met gemeenten en aanbieders de dienstverlening naar een hoger niveau te brengen.  Bij CM Partners geeft Max daarom de training CATS CM® Foundation voor het sociaal domein.

Brigitta Schoonwater

Trainer en consultant

Brigitta is sinds 1999 actief in inkoop en contractmanagement in verscheidene functies en rollen, waaronder die van directeur en partner van een facilitair advies- en interimbureau, (strategisch) contract- en  inkoopadviseur en projectleider. Zij heeft diverse tactische en strategische opdrachten uitgevoerd voor de publiek en private sector aan zowel de leveranciers- als de opdrachtgevers-kant. Met een brede ervaring op het gebied van inkoop en contractmanagement in het facilitaire domein brengt zij waardevolle praktijkkennis mee naar de trainingen.

Bel mij terug