Over contractmanagement expertisecentrum CM Partners

CM Partners levert een volledig aanbod van diensten waarmee organisaties beleid, inrichting, professionalisering en uitvoering van contractmanagement efficiënter kunnen aanpakken. Een belangrijk uitgangspunt vormt daarbij de door CM Partners ontwikkelde methode voor contractmanagement: CATS CM®

CM Partners werd opgericht in 2005 door Gert-Jan Vlasveld en wijlen Jan van Beckum. Zij stonden in de jaren ‘90 aan de wieg van het vak van contractmanagement. Als pionier binnen het vakgebied is CM Partners uitgegroeid tot een vooraanstaand advies- en opleidingsbureau. Om onze missie kracht bij te zetten, is in 2019 Linda Tonkes toegetreden. Als algemeen directeur werkt zij samen met de partners verder aan de ontwikkeling van contractmanagement als strategisch instrument.

Waarom

Organisaties doen al lang niet meer alles zelf, maar gaan steeds vaker structurele samenwerkingen aan. Wij geloven dat samenwerkingen altijd beter kunnen. Daarom bekommeren we ons om de manier waarop organisaties met contract- en leveranciersmanagement omgaan. Zo kunnen we ze helpen het maximale resultaat uit hun contracten te halen.

Hoe

Door onze kennis en inzichten rondom contractmanagement te delen, maken we organisaties en vakgenoten bewust van de mogelijkheden binnen het vakgebied, met de unieke aanpak van CATS CM®. Zo kunnen zij samenwerkingen met andere partijen doelmatiger, goedkoper en prettiger maken.

Wat

We ontwikkelen trainingen waarmee organisaties hun medewerkers kunnen opleiden tot vakkundige contractmanagers of bijscholen op specifieke kennis. Daarnaast adviseren we organisaties over de inrichting en implementatie van professioneel contractmanagement.

Ons team

Linda Tonkes

Algemeen directeur

Sinds maart 2021 vervult Linda de rol van algemeen directeur. Linda trad in oktober 2019 toe als senior partner bij CM Partners. Als ondernemend accountant zag zij hoe contracten de basis vormen voor goede business. Ze is een wonderdoener als het gaat om contractstrategie en contract- management implementaties. Linda heeft een allergie voor dingen die niet werken en weet feilloos de blokkades te elimineren. Ze is een sparringpartner voor organisaties die regie willen krijgen over de contractuele impact van outsourcing.

Arjen van Berkum

Senior partner

Arjen van Berkum is al langere tijd verbonden aan CM Partners. Al in 2008 verzorgde hij lezingen in de toenmalige trainingen samen met Gert-Jan Vlasveld en Jan van Beckum. Arjen houdt zich bezig met innovatie en technologische verandering, hoe die het veld van contractmanagement raken en is verantwoordelijk binnen CATS CM® voor de internationale uitrol van de methode. Arjen spreekt regelmatig op meerdere universiteiten in binnen- en buitenland over de kracht van ecosystemen en hoe die werken.

Richard Steketee

Senior consultant

Richard is een ervaren consultant op het gebied van ontwerpen en implementeren van praktisch uitvoerbare service- en contractmanagementprocessen. Vanuit zijn bedrijfseconomische achtergrond heeft hij een breed overzicht en zorgt hij voor de best passende oplossing met het optimale resultaat. Als medeontwikkelaar van de methode CATS CM® is hij ook als trainer actief.

Gert-Jan Vlasveld

Senior consultant en trainer

Gert-Jan is een echte ‘believer’ in contractmanagement. Hij is een van de oprichters van CM Partners en heeft contractmanagement vanaf 1995 als rode draad door zijn carrière lopen. Voor de oprichting van CM Partners in 2005 vervulde hij twintig jaar lang diverse functies in de IT en facility management. Gert-Jan is een ervaren trainer en adviseur, medeontwikkelaar van de methode CATS CM® en coauteur van het boek ‘CATS CM® versie 4’. Hij is tevens bestuurslid van de NBCM.

Marc de Meij

Senior klantadviseur

Marcs lange werkervaring aan zowel de verkoop- als de inkoopkant en zijn oprechte interesse zorgen ervoor dat hij zich snel in situaties en vraagstukken op het gebied van contractmanagement kan inleven en de verbinding kan maken naar mogelijke oplossingen. Marc kent geen hit-and-run maar streeft naar langdurige relaties op basis van toegevoegde waarde en op basis van gelijkwaardigheid.

Kelly Turenhout

Communicatiemanager

Kelly Turenhout is sinds 2013 werkzaam bij CM Partners. Als zelfstandig marketingcommunicatie professional helpt zij organisaties met het realiseren van hun ambities. Zij doet dit door bedrijven te begeleiden bij het uitzetten van de strategie, de creatie van duidelijke communicatie structuren en heldere boodschappen. Ook bij CM Partners verzorgt zij deze rol.

Monique Liedtke

Secretariaat

Monique zwaait sinds 2017 de scepter over het secretariaat van CM Partners, samen met Annette Maassen. Van oorsprong was Monique HR adviseur, maar in 2010 waagde ze de overstap naar Betula Group en vervolgens naar CM Partners. Monique is erg gesteld op haar “spin in het web” functie en waardeert de laagdrempelige contacten met zowel collega’s, cursisten als organisaties.

Annette Maassen

Executive assistant

Annette is een communicatief en administratief sterke regisseur die het management team van CM partners ondersteunt. Met haar brede inzetbaarheid en stressbestendigheid is zij een kei in het mede-reilen en zeilen van het secretariaat. Haar gedrevenheid om uitdagingen tot een succes te brengen, maakt haar de aangewezen persoon om de teamspirit hoog te houden.

Bart Tönjann

Associate partner

Bart heeft jaren ervaring met het inrichten en structureren van waardeketens, inkoop- en contractmanagementorganisaties. Succes wordt gerealiseerd door een optimaal samenspel van de juiste mensen en een doeltreffende methode, CATS CM®. Bart ziet zijn samenwerking met CM Partners als unieke mogelijkheid om klanten op een duurzame wijze te ondersteunen.

Josha Froma

Associate partner

Josha is sinds 2021 bij CM Partners aangesloten en heeft zo’n 20 jaar ervaring als interim manager, adviseur, verander-, project- en programmamanager in veelal facilitaire en bedrijfskundige opdrachten, waarbij inkoop en contractmanagement belangrijke onderwerpen waren. Met zijn facilitaire en bedrijfskundige achtergrond legt hij snel de verbinding tussen strategische doelen en de tactische en operationele processen. Josha is sterk in het begrijpen van complexe situaties en het verbinden van mensen, vanuit de overtuiging dat echt niemand het alleen kan.

Stefan Tatan

Trainer

Stefan is sinds 2000 actief in inkoop en contractmanagement in verscheidene functies en rollen, waaronder die van inkoopmanager, (strategisch) contractmanager en managing consultant. Hij heeft diverse tactische en strategische opdrachten vervuld bij zowel profit- als non-profitorganisaties. Stefan is bedrijfskundig opgeleid (hbo en wo) en in bezit van relevante praktijkdiploma´s, zoals CATS CM®. Sinds 2015 is hij actief als docent, en inmiddels voor CATS CM®- trainingen exclusief aan CM Partners verbonden. .

Hans Frederiksz

Trainer

Hans Fredriksz heeft vanuit zijn management van projecten eigen ervaringen met contractmanagement. Hij heeft een aanstekelijk enthousiasme op het gebied van leren en het koppelen van de theorie van een methode als CATS CM met het implementeren binnen organisaties. Hans is co-auteur van diverse publicaties en mede-oprichter van HAAX. Daarnaast is hij werkzaam voor het bestuur van IPMA-NL.

Femke Rasenberg

Trainer

Femke is advocaat / directeur van AT Osborne Legal en heeft jarenlange ervaring in het aanbestedings-, bouw- en contractenrecht. Zij adviseert zowel (semi-)overheden als ondernemingen en is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van de nieuwe Aanbestedingswet. Daarnaast is Femke een veelgevraagd docent op het gebied aanbestedingsrecht. Zij verzorgt voor CM Partners de training 'Aanbesteden voor contractmanagers'.

Waldo van Suchtelen

Trainer

Waldo van Suchtelen is Senior Adviseur Contractmanagement. Vanaf 2011 is hij in verschillende rollen en voor diverse bedrijven verantwoordelijk geweest voor de implementatie en uitvoering van contractmanagement. Sinds 2017 verzorgt hij ook de training Implementatie voor CM Partners.

Max Kloosterman

Trainer

Max Kloosterman is sinds 2015 trainer bij CM Partners. Hij heeft veel ervaring als project-, en verandermanager en is betrokken geweest bij verschillende grote systeemimplementaties en outsourcingtrajecten. Vanuit zijn praktijkervaring met contractmanagement en begrip van het belang ervan is hij een gedreven pleitbezorger van verdere professionalisering.

Bel mij terug