CATS CM®: van een landelijk begrip naar een wereldstandaard

Door Linda Tonkes
12 - 10 - 2020 - CATS CM Methode Nieuws

Een uitdagende reis die begon in Nederland onder de vleugels van Gert-Jan Vlasveld en wijlen Jan van Beckum, verandert na vijftien jaar de geografische koers: CATS CM® gaat de grens over. Met meer impact en meer contractmanagement wizards. Velen weten dat op het boek CATS CM® versie 4 een nieuwe coauteur prijkt, en wel die van onze senior partner Linda Tonkes. We zijn bij CM Partners enorm trots op dat Gert-Jan Vlasveld en Linda Tonkes, in samenwerking met Arjen van Berkum en Richard Steketee de methode in 2019 naar een strategischer niveau hebben getild. CATS CM® is klaar om een wereldstandaard te worden.

Jarenlange bewijsvoering

Het was in 2001dat contractmanagementpioniers Gert-Jan Vlasveld en Jan van Beckum begonnen met hun zoektocht die hun werk eenvoudiger moest maken. Beiden waren betrokken bij het managen van grote uitbestedingscontracten binnen de IT-wereld. Ze kwamen tot de conclusie dat er geen raamwerk was dat grip gaf op de zaken. Vastgestelde normen waren er niet en een echte visie om een contract op een uniforme manier te managen ontbrak. Dus ontwikkelden ze geleidelijk de methode CATS CM® en gingen zij vanaf 2005 vanuit het door hen opgerichte CM Partners op ontdekking binnen de praktijk van vele organisaties. Langzamerhand kneedden en boetseerden ze al hun ervaringen tot een gedegen standaard.

Nederland omarmde CATS CM ®

De gestage groei van de CATS CM® methode resulteerde in een grote community met mensen die de afgelopen vijftien jaar in de methode zijn opgeleid. Begin 2020 verscheen een volledig verfijnde versie van de methode en het boek: ‘CATS CM® versie 4, van werken aan contracten naar contracten die werken’. Jaar na jaar behaalt het boek een plek op de lijst van managementliteratuur in Nederland. We zien zelfs CATS CM® als vereiste terug in aanbestedingen en vacatures. Inmiddels hebben vier hogescholen in Nederland CATS CM® in hun opleidingen opgenomen en word CATS CM® regelmatig in aanbestedingen en vacatures als vereiste genoemd.

Strategische versterking

In 2011 kwam strateeg Arjen van Berkum bij het bedrijf, toen oprichter Jan van Beckum langzaam naar zijn pensioen toe wilde werken. Echter overleed Jan na een kort ziekbed in 2015. Ter ere van Jan werd in 2016 de Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs gelanceerd. Deze jaarlijkse prijs wordt toegekend aan de student met de beste en meest innovatieve scriptie op het gebied van contractmanagement.

Een grote stap voorwaarts werd gezet in 2013, toen Linda Tonkes zich bij de CATS CM® ‘beweging’ aansloot en waardevolle ervaring uit het risico management en financiële domein inbracht.

CATS CM® op wereldtournee

We zijn er erg trots op dat CATS CM® contractpartijen over de hele wereld kan helpen om contracten succesvol te kunnen managen. En na jarenlang de methode succesvol te implementeren binnen organisaties kunnen we de significante voordelen van het beheren van het bedrijfsecosysteem van contracten op basis van een solide methode alleen maar beamen. CATS CM® is klaar voor een wereldtournee!

 

Bel mij terug