CM Partners sponsor van Nevi Contractmanagement Festival 2020

Door Linda Tonkes

Het vakgebied contractmanagement is zeker in de huidige tijden belangrijk, continue in ontwikkeling en nog steeds groeiend. Al meer dan 15 jaar draagt CM Partners bij aan de ontwikkeling van dit vakgebied. We vinden het belangrijk om het breed onder de aandacht te brengen, om zo organisaties te helpen zich (verder) te professionaliseren en hun contracten en contractportfolio optimaal te beheren. Daarom verlenen we, naast vele andere initiatieven, onze medewerking aan de Nederlandse Beroepsvereniging voor Contract Management (NBCM) en zijn we sponsor van het Contractmanagement Festival van Nevi.

De trainingen en consultancydiensten van CM Partners zijn gebaseerd op de zelfontwikkelde methode CATS CM®, de de facto standaard contractmanagementmethode in Nederland die momenteel in een rap tempo binnen organisaties wereldwijd omarmd wordt. CATS CM® wordt continu getoetst en aangescherpt op basis van nieuwe vakinhoudelijke, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en praktijkervaringen met de toepassing ervan.

Naast de samenwerking met NEVI en NBCM neemt CM Partners sinds 2016 het initiatief tot een contractmanagement scriptieprijs. Deze prijs is vernoemd naar wijlen Jan van Beckum, één van de oprichters van CM Partners. In zijn visie was contractmanagement een essentiële functie in zowel het inkopende als verkopende deel van het bedrijf. Nu, ruim 15 jaar na het oorspronkelijke idee, is de methode die Jan van Beckum, Gert-Jan Vlasveld en Linda Tonkes ontwikkelden een wereldstandaard geworden met Engelse vertalingen en wereldwijd opererende klanten. Daarnaast zijn er CLM-software providers die ervoor kiezen om hun CLM volgens de methode CATS CM® in te richten en zich daarmee officieel te certificeren als geschikte software voor het toepassen van de methode.

Alleen met een sterke en vakvolwassen beroepsgroep zal het vakgebied contractmanagement verder kunnen ontwikkelen en groeien. Daarom is CM Partners uiteraard sponsor van het Nevi Contractmanagement Festival 2020. De bekendheid en benadering van dit vak moet nu eenmaal verder groeien om organisatiedoelstellingen te blijven realiseren in een wereld van steeds verdergaande specialisatie, ook bij een aanpalend vakgebied als inkoop. Inkoop en contractmanagement kunnen alleen samen contracten tot een succes maken voor organisaties.

 

Bel mij terug