10 jaar Nationale Contractmanagement Conferentie, een ijkpunt binnen het vakgebied

Door Linda Tonkes

Al tien jaar zet de Nationale Contractmanagement Conferentie (NCMC) de lijnen uit voor ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied contractmanagement. Komend jaar wordt de conferentie gehouden op 12 februari 2019 in Hotel Houten. Onder het jubileumthema ‘De succesvolle contractmanager’ stelt NCMC dit keer niet het vak contractmanagement maar de vakgenoten centraal. Om het succes van contractmanagers te stimuleren heeft de organisatie een inzichtrijk programma samengesteld aan de hand van waardevolle onderzoeken, praktijkervaringen en leermomenten. Kortom, NCMC is jarig en dat wordt uitbundig gevierd.

Op weg naar (meer) succes

Bestsellerauteurs en ervaren professionals uit het vak delen hun kennis en ervaringen tijdens inspirerende keynote- en parallelsessies. De jubileumeditie draait allemaal om hun succesverhalen en om de bouwstenen van dat succes. Wat zijn de onderliggende factoren die van invloed waren op de noemenswaardige resultaten van contractmanagers?

Prikkelende keynotes

Wouter Hart

De dag begint met een keynote van Wouter Hart, gerenommeerd schrijver van business boeken. Vanuit zijn creatieve achtergrond stelt Wouter bestaande overtuigingen ter discussie en zoekt hij naar patronen in het huidige organisatie denken die klantgerichtheid en goede oplossingen in de weg staan. Is het echt de bedoeling het primaire proces ‘uit te voeren’? Is het echt de taak van een professional zich ‘aan de regels te houden’? Binnen veel organisaties wordt het naleven van interne en externe regelgeving snel een doel op zich. De bedoeling raakt dan uit zicht en mensen verliezen snel contact met elkaar en waar het werkelijk om te doen was.

Wouter Hart is schrijver van de bestsellers ‘Verdraaide organisaties’ en ‘Anders vasthouden’ waarvan inmiddels tezamen meer dan 80.000 exemplaren zijn verkocht.

Prof. Dr. Margriet Sitskoorn

De dag wordt afgesloten met een cruciaal snufje soft skills. Margriet Sitskoorn neemt je in een interactieve keynote mee in de wisselwerking tussen succes en het brein. Wat doet succes met uw brein en vooral: hoe kun je jezelf via je brein beïnvloeden om succesvol te zijn? Zij laat je voelen dat je, als je jouw doelen wilt bereiken, je executieve vaardigheden moet ontwikkelen. Executieve vaardigheden zijn vaardigheden zoals kunnen plannen, lange termijn doelen voor ogen kunnen houden en integreren in je gedrag, in staat zijn tot zelfreflectie, creativiteit, innovativiteit en het onderdrukken van ongewenst gedrag.

Naast haar wetenschappelijk werk is Margriet een graag geziene gast bij tv- programma’s, zoals Eva Jinek en Pauw. Ook verschenen van haar hand de bestsellers ‘Het Maakbare Brein’, ‘Passies Van Het Brein’en ‘Ik Wil Iets Van Jou, Jij Wilt Iets Van Mij’.

Wat kun je verder verwachten?

Je kunt je tijdens de Nationale Contractmanagement Conferentie verder laten inspireren door sessies en workshops die inspelen op alle aspecten die bijdragen aan het succes van de contractmanager, zoals:

  • Vaardigheden en competenties
  • Specifieke kennis
  • CM systemen
  • Beleid in de organisatie
  • De meerwaarde van contractmanagers
  • Samenwerkingen met andere rollen, zoals leveranciersmanager, contractmanager wederpartij, servicemanager, contracteigenaar, enzovoorts.

Bekijk de NCMC trailervideo

Meer weten over de Nationale Contractmanagement Conferentie 2019? Bekijk de video, ga naar www.cmconferentie.nl en/of volg #NCMC19 op Twitter en LinkedIn!

Bel mij terug