#NCMC18: contractmanagement 2.0, waar gaat het heen?

Door Kelly Turenhout

 

Nationale Contractmanagement Conferentie 2018

Vooruitkijkend naar de toekomst kunnen we aanzienlijke veranderingen verwachten in de context waarbinnen contracten worden afgesloten. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop mensen straks werken, de vormen van samenwerkingen en de inzet van systemen. Al deze veranderingen betekenen een toenemende diversiteit in hoe contracten het beste gemanaged kunnen worden. Daarom staan we op 6 februari 2018 stil bij het contractmanagement van de toekomst!

Op 6 februari 2018 laten voorlopers zien dat ‘anders’ niet eng is, maar juist veel perspectief biedt. Topsprekers als Ron van Kemenade, CIO van ING, en Petra Zijlstra, General Manager Contract & Procurement IT bij Shell, geven je inzicht in hoe de invloeden van technologie en de veranderende werkvormen een rol spelen in de wijze waarop zij contracten sluiten. Hoe blijven zij het maximale uit hun contracten halen?

Ron van Kemenade gelooft sterk in agile principes en dat IT een cruciale rol speelt voor ING om het verschil te kunnen maken. Met zijn team is hij de afgelopen drie jaar bezig geweest met het veranderen van de IT organisatie, de manier van werken en de cultuur.

Petra Zijlstra neemt je mee op haar reis binnen Shell, dat te maken heeft met een drastisch veranderende energiemarkt. Omdat het vanuit de business een vereiste is om de steeds sneller opeenvolgende technologische ontwikkelingen te volgen, heeft zij een duidelijke visie over het blijven leveren van waarde wanneer alles zo onderhevig is aan voortdurende verandering.

Daarnaast neemt Wendy Lawson, Director Advisory Services bij IACCM, je nog een stapje verder mee, voorbij de hype van kunstmatige intelligentie. Zij schept een helder beeld over waarom het zo cruciaal is dat we technologie omarmen als we de effectiviteit van contractmanagement willen vergroten. Welke vragen moeten we onszelf blijven stellen?

Maar voordat deze keynotesprekers aan het woord komen, openen we de Nationale Contractmanagement Conferentie 2018 met een wake-upcall van de Fountainheads. Wim van Rooijen en Jan-Henk Bouman zijn dagelijks bezig met het verkennen van trends die impact hebben op de samenleving en ondernemen. Zij roepen je op – met een heerlijke dosis humor – om dingen morgen anders te doen dan dat je gisteren deed, zodat je jezelf continu blijft uitdagen.

Daarnaast zullen inspirerende sprekers van Enexis, Rijksuniversiteit Groningen en advocatenkantoor Legalz je op deze dag een stukje wijzer naar huis laten gaan als het gaat om de toekomst van contractmanagement. Benieuwd naar de vernieuwende inzichten van jong talent? De winnaar van de Jan van Beckum Scriptieprijs, Milada Odenkirchen, komt haar bevindingen met ons delen.

Van cloud tot privacywetten tot agile; het passeert allemaal de revue op deze negende editie van de Nationale Contractmanagement Conferentie! Ben jij klaar voor contractmanagement 2.0?

 

Op het vernieuwde www.cmconferentie.nl staat alle informatie. Wil je updates in je mailbox ontvangen?  Meld je dan aan voor de CM Partners nieuwsbrief!

Bel mij terug