Metri is het eerste CATS CM® gecertificeerde Nederlandse consultancybureau

Door Kelly Turenhout

Metri mag zich sinds kort gecertificeerd partner noemen van de CATS CM®-methode, nadat de betrokken professionals van het adviesbureau hun examen met succes wisten te doorlopen. Met de behaalde certificering voldoet Metri aan de kwaliteitseisen die CATS CM® stelt aan onafhankelijke consultancy partners.

CATS CM® is methode nummer één op het gebied van contractmanagementmethodologie wereldwijd sinds 2005. Al meer dan 500 organisaties en duizenden professionals hebben gewerkt of werken volgens deze standaard.

Certified CATS CM® Consultancy Partner

CATS CM® besloot in 2020 het Certified Consultancy Program te ontwikkelen dat focust op het borgen van kennis en vaardigheden ten aanzien van contractmanagement. Sinds april 2021 is Metri de eerste Nederlandse partner die voldoet aan de kwaliteitseisen die CATS CM® stelt aan onafhankelijke partners. Het programma bestaat uit verschillende trainingsmodules die worden afgesloten met een online examen. Strategic Wizard Arjen van Berkum, CATS CM®, geeft aan:

“Metri is een unieke niche speler die in het domein van IT, waarin CATS CM® van oudsher sterk aanwezig is, een prachtige rol in het Nederlandse landschap vervult”.

Linda Tonkes, algemeen directeur van CM Partners en ontwikkelaar en auteur van de methode:

“De ontwikkeling dat adviseurs op basis van standaarden hun klanten ondersteunen om het maximale te halen uit de samenwerking, is een ontwikkeling die niet te stoppen is.”

Metri adviseurs geslaagd

Diverse adviseurs van Metri hebben het examen dat bij deze certificering hoort succesvol afgelegd. Dankzij Corona werden deze certificaten online uitgereikt. Metri directeur Sergej Berendsen laat weten trots te zijn op de behaalde certificering en stelt:

“De CATS CM®-methode past perfect in onze visie omtrent het meetbaar en daarmee bestuurbaar maken van IT. Dit is een logische stap om onze klanten nog beter te helpen om de maximale waarde uit hun IT-contracten te halen.”

Met deze certificering is Metri verder in staat om organisaties de mogelijkheid te bieden om hun contractmanagement te professionaliseren, te standaardiseren en gelijktijdig schaalbaarheid en flexibiliteit te behouden. Het belangrijkste uitgangspunt is daarbij de methode voor contractmanagement: CATS CM®.

Noodzaak contractmanagement

Dat IT-contracten veelal niet worden gemanaged, blijkt uit diverse opdrachten die Metri jaarlijks uitvoert in haar selectie en/of (her)contracteringstrajecten. Aukje van Eck, Senior consultant bij Metri:

“IT-contracten worden vaak gezien als juridische inkoopdocumenten waar niet actief op wordt gemanaged. Sterker nog, vaak verdwijnt het IT-contract na ondertekening in de bureaulade om er pas weer uit te halen bij een geschil met de leverancier.”

Door goed te managen op de gecontracteerde dienstverlening, (financiële) afspraken en acties (zowel voor leverancier als voor de afnemende organisatie) is het mogelijk het contract maximaal uit te nutten, in te zetten en risico’s te vermijden.

 

Over Metri

Metri, opgericht in 2003, is een onafhankelijk IT-benchmark-, sourcing-, cost engineering- & performance measurement- bureau, dat op feiten gebaseerd advies creëert welke innovatie ondersteunt en bedrijfswaardecreatie stimuleert.

Benchmarking & feiten zitten in ons DNA. Klanten waarderen ons voor onze expertise en ondersteuning bij sourcing, governance en innovatiebeslissingen door middel van scenarioplanning en business case analyse.

Onze op feiten gebaseerde bottom-up benadering stelt onze klanten in staat hun IT-doelstellingen te realiseren.

Over CM Partners & CATS CM®

CM Partners is de expert op het gebied van contractmanagement en ontwikkelaar van de methode CATS CM®. Al meer dan 15 jaar houdt zij zich bezig met het optimaliseren en aanbieden van open standaarden aan zowel de Nederlandse als de internationale markt. Met meer dan 500 organisaties en vele duizenden getrainde contractmanagers is deze methode de wereldstandaard op dit domein.

Wil je meer weten?

Heeft u vragen over de samenwerking, of ben je benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van contractmanagement? Neem dan contract op met ons op.

 

Metri Group
T.a.v. Sergej Berendsen
sergej.berendsen@metrigroup.com
020-6551777
www.metrigroup.com
CATS CM®
T.a.v. Arjen van Berkum
info@cmpartners.nl
06-52326963
www.cats-cm.com

 

 

Bel mij terug