Lisette Draaisma wint de HHS scriptieprijs met afstudeeronderzoek over contractmanagement

Door Kelly Turenhout
13 - 07 - 2021 - Nieuws Onderzoek

Lisette Draaisma, voorheen stagiaire en inmiddels werkzaam als junior consultant, rondde onlangs de hbo-opleiding Facility Management af met een afstudeeronderzoek bij CM Partners. Haar scriptie leverde niet alleen prachtige cijfers op, maar ook een nominatie voor de scriptieprijs van de Haagse Hogeschool (HHS). De scriptie ‘Aanpassen of uitsterven’ biedt vernieuwende inzichten in contractmanagement en geeft antwoord op de vraag:

“Wat is de invloed van de, als gevolg van externe trends en ontwikkelingen, verder toenemende behoefte aan flexibiliteit en wendbaarheid van organisaties op contractmanagement in relatie tot het realiseren van de strategische doelstellingen?”

Wat er vandaag toe doet, kan morgen anders zijn

In de inleiding van de scriptie legt Lisette het belang van goed contractmanagement helder en duidelijk uit: “Bedrijven moeten samenwerken en daarover afspraken maken. Bedrijven gaan hier echter verschillend mee om. Het is hierbij algemeen bekend dat gemaakte afspraken en overeenkomsten contractueel vastgelegd dienen te worden. Maar wat kunnen partijen vastleggen als zij niet weten hoe de wereld en hun markt er volgend jaar uitziet? Goed contractmanagement zorgt ervoor dat afspraken blijven leiden tot een invulling van de behoeftes van beide partijen.”

Het onderzoek laat vervolgens zien wat de rol van contractmanagement is in het wendbaar en flexibel maken van organisaties. Deze omslag gaat niet over één nacht ijs, door de grote diversiteit aan factoren en omstandigheden die ermee gemoeid zijn binnen de twee gestelde dimensies: individuen en organisatie. Het onderzoek gaat hier dieper op in en laat uitkomsten zien die waardevol zijn voor het kennisspectrum op het gebied van contractmanagement.

Stagebegeleider Linda Tonkes: “Lisette heeft een uitermate relevant onderwerp beetgepakt en daar voor ons en het totale ecosysteem van klanten van CM Partners relevante inzichten boven water gehaald.

Momenteel is de scriptie van Lisette Draaisma nog niet publiekelijk beschikbaar. In de komende weken wordt het volledige afstudeeronderzoek in enkele whitepapers uiteengezet voor publicatie.

Jong talent begrijpt wendbaarheid

Hogeschoolstudenten van deze tijd groeien op in een hele andere wereld dan het overgrote deel van de huidige contractmanagers voorheen deed. De snelheid waarop veranderingen elkaar opvolgen onder andere door vergaande digitalisering is voor hen de normaalste zaak. Zij hebben jong geleerd continu te anticiperen en voor te sorteren. Hun andere kijk op de wereld levert veel mooie inzichten op waarmee het vakgebied contractmanagement steeds beter tot z’n recht kan komen.

 

Namens alle medewerkers van CM Partners, van harte gefeliciteerd, Lisette!

 

 

Bel mij terug