Eerste hbo studenten ontvangen diploma contractmanagement

Door Kelly Turenhout

In een toekomst waarin samenwerken en partnerships  een steeds grotere rol spelen binnen organisaties, wordt de kracht van contractmanagement steeds duidelijker. Ook opleidingsinstituten pikken deze tendens op en erkennen het belang van vroegtijdige kennisoverdracht op dit gebied. De Haagse Hogeschool is het eerste opleidingsinstituut dat aan haar bachelor studenten de methode CATS CM® doceerde. Een feestelijke examenuitreiking voor de pilotstudenten was dus op z’n plaats.

De examenkandidaten (laatstejaars hbo studenten) hebben gekozen voor de minor inkoopmanagement. Een onderdeel van deze minor is contractmanagement. Voor de lessen van dit vak gebruiken docenten aan de Haagse Hogeschool het boek ‘CATS CM®, editie 2014’, het handboek voor de gelijknamige contractmanagement methode. De eerste vijf studenten hebben onlangs het examen CATS CM Foundation afgelegd. Allen met goed gevolg. Daar mocht op geproost worden! We feliciteren de vijf kandidaten van de Haagse Hogeschool van harte met het behalen van hun certificaat.

diploma contractmanagement

Op de foto: (vlnr) CATS CM expert Gert-Jan Vlasveld,  studenten Kevin van Gemert,Rianne van den Enden, Kevin van Ierland en docent Peter Stolk.

Binnenkort zullen nog eens 30 studenten van deze opleiding het examen CATS CM Foundation afleggen.

Vooral wetenschappelijke en bachelor studies met de richtingen rechten, bedrijfskunde, logistiek en inkoopmanagement hebben baat bij kennis over contractmanagement. Naar verwachting zullen steeds meer opleidingen in deze richtingen een aparte module contractmanagement opnemen. We zien dit als een zeer gunstige ontwikkeling voor het vakgebied. Om innovatief gedachtegoed onder de nieuwe generatie te stimuleren, reiken we jaarlijks de Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs uit. We hopen dat het integreren van het vakgebied en de methode CATS CM  in de opleidingen nog meer mooie scripties oplevert.

Bel mij terug