Door Gert-Jan Vlasveld
23 - 03 - 2020 - Contractmanagement

Daar zit je dan. Wat twee weken geleden nog een klassikale training was, is ineens een online training geworden. In een studio opstelling met een drietal lampen op je gericht en een headset op je hoofd. Vrijdag gaf ik mijn eerste online training via Microsoft Teams. Dus ik was ruim op tijd aanwezig. Zo kon ik nog even doornemen hoe de presentatie wordt gestart, waar de chatfunctie zit en hoe je het deelnemersoverzicht helder in beeld kunt krijgen. Immers had ik weliswaar de eer van de aftrap, maar ook de spanning!

Net als ik logden ook een aantal deelnemers voor de zekerheid vroegtijdig in. Om half tien precies gaat de microfoon open en heet ik iedereen welkom voor deze eerste dag van de leergang ‘CATS CM Contractmanagement voor de Overheid’. Het begint voor iedereen wat onwennig, maar naarmate het voorstelrondje vordert, vindt iedereen al snel zijn of haar draai in deze nieuwe leeromgeving. De één strubbelt wat met de volume van een luidspreker, iemand heeft geen video op de laptop en soms blijken mensen het prettig te vinden de video gewoon even uit te zetten. Hele normale kwesties dus, zoals in iedere online vergadering ook wel eens gebeurt.

We spraken wat spelregels af, zodat iedereen het goed kon blijven volgen. En dat werkte uitstekend. Voor we het wisten waren we twee oefeningen verder en bij de lunch aangeland. De deelnemers maken de digitaal toegestuurde oefeningen achter hun laptop en gezamenlijk doorspreken blijkt prima te gaan. De lunch, normaal een moment waarop deelnemers uitgebreid hun ervaringen uitwisselen, wordt nu door ieder zelf en in relatieve stilte verzorgd. De middag verloopt eigenlijk net zo soepel. Alhoewel het medium anders is, zijn we aan het eind van de dag gewoon door alle lesstof heen. Tijdens een terugblik op de dag tonen alle deelnemers zich heel tevreden. Een goede start van CM Partners Online dus!

Ik ga met plezier de volgende online training tegemoet! Zie ik jou daar?

Bel mij terug