Winnaar Jan van Beckum Scriptieprijs 2016 focust op “Best Value Procurement’

Door Kelly Turenhout

Voor de finale van de Jan van Beckum Contractmanagement Scriptieprijs 2016 had onlangs de jury drie kandidaten genomineerd: Mylène Blok, Emily van der Linden, Anouk Kok. Zij schreven hun scripties respectievelijk over contractmanagement binnen Gemeente Den Haag, Pro10 en de Belastingdienst. Prominente organisaties waar contractmanagement een essentieel onderdeel uitmaakt van de bedrijfsvoering. Na stevig beraad stelde de jury een fotofinish vast. De juryleden riepen in het Academiegebouw te Utrecht de afgestudeerde Emily van der Linden tot winnaar uit.

Jan van Beckum Scriptieprijs

De uitreiking begon met een introductie van Gert-Jan Vlasveld, waarin werd teruggekeken op de roots van visionair Jan van Beckum binnen de Universiteit van Utrecht. Hij behaalde hier zijn bul en werkte er als wetenschappelijke onderzoeker aan de universiteit. Ook werd Jans nalatenschap aan het vak contractmanagement belicht. Hij zag contract niet als juridisch instrument, maar als instrument waarmee mensen het onderling samenwerken kunnen optimaliseren. Betekenisvolle voetsporen dus, waarvan we hopen dat studenten deze zullen volgen en voortzetten.

Na de kick-off mochten de genomineerden in aanwezigheid van familie, vrienden en studiebegeleiders hun scripties in het kort presenteren. De onderwerpen waren:

Mylène Blok (Gemeente Den Haag): Strategische veranderingen in de inkooponderdelen contractbeheer en contractmanagement van shared service contracten.

Anouk Kok (Belastingdienst): Hoe moet de verdeling in contractmanagementactiviteiten tussen centrale en decentrale onderdelen zijn?

Emily van der Linden (Pro10): Best value procurement: andere denkwijze, andere maatregelen.

Ingezonden scripties worden vooral beoordeeld op originaliteit, de mate waarin de scriptie een bijdrage levert aan het vakgebied en de innoverende inzichten. De juryleden Gert-Jan Vlasveld (CM Partners), Leo Stoelinga (NS), Chiel Huisman (NBCM) en Kees Tazelaar (Ministerie van Binnenlandse Zaken) concludeerden dat alle drie de scripties werden uitgevoerd  op basis van gedegen onderzoek en een vernieuwende blik op contractmanagement. Na inhoudelijke afweging , waarbij slechts nuances het verschil maakten, vond de jury de afstudeerscriptie van Emily van der Linden van een net iets hoger niveau. We feliciteren Emily met het behalen van deze eindstreep en het winnen van de allereerste Jan van Beckum Scriptieprijs!

Emily van der Linden studeerde af aan de Haagse Hogeschool en is inmiddels ook werkzaam bij Pro10. Geïnteresseerd in haar scriptie? Kom dan naar de Nationale Contractmanagement Conferentie, die plaatsvindt op 14 februari 2017. Naast het winnen van een geldbedrag van €2000,-  mag Emily op deze conferentie haar inzichten delen met vakgenoten. Hou voor meer informatie www.cmconferentie.nl in de gaten.

Alle drie genomineerden kregen tijdens de uitreiking tevens een training aangeboden van CM Partners, gebaseerd op de CATS CM methode, om zich verder te specialiseren op het gebied van contractmanagement. We bedanken Mylène, Anouk en Emily, en ook de niet genomineerde deelnemers, voor het delen van hun scriptie. We wensen hen een veelbelovende toekomst in het vakgebied contractmanagement!

Jan van Beckum Scriptieprijs

Wij denken dat CM nog in de kinderschoenen staat en dat er nog veel innovatie kan plaatsvinden. Daarom willen we jonge mensen motiveren zich met het vakgebied bezig te houden. Voor meer informatie over deze scriptieprijs kijk op http://www.jvbscriptieprijs.com.

Terugkijken op deze eerste uitreiking? Ga naar het fotoalbum!

 

Bel mij terug