CATS CM® Practitioner-examen

Grijp deze kans en toon met dit examen aan dat je de kennis van CATS CM® effectief in de praktijk kunt toepassen. Bij succes voeg je het waardevolle CATS CM® Practitioner-certificaat toe aan je cv!

Download deze brochure Boek dit examen

Waarom dit examen?

 • Test je vaardigheid in het toepassen van CATS CM®.
 • Verrijk je cv met het CATS CM® Practitioner-certificaat.
8,5
Boek dit examen
 • Inleiding
 • Voor wie?
 • Algemeen
 • Benodigde voorkennis
 • Prijs
 • Data, locaties en inschrijven
 • Een plaats reserveren
 • Gerelateerde trainingen
Inleiding

Het CATS CM® Practitioner-examen toetst het benodigde inzicht voor de toepassing van de CATS CM®-methode. De kandidaat kan het examen afleggen na het volgen van de CATS CM® Practitioner-training, het bestuderen van het contractmanagershandboek en het bestuderen van het boek “CATS CM® versie 4: Van werken aan contracten naar contracten die werken”. De uitslag volgt binnen twee weken. Na het succesvol afleggen van het examen ontvangt de kandidaat het CATS CM® Practitioner-certificaat. Het afleggen van het Practitioner-examen is alleen mogelijk wanneer de kandidaat ook het CATS CM® Foundation-examen met succes heeft afgelegd.

Voor wie?

Het examen is voor iedereen die wil testen of hij/zij het inzicht heeft om CATS CM® te kunnen toepassen in de praktijk. Je kunt deelnemen nadat je het CATS CM® Foundation-examen succesvol hebt afgelegd en de training Contractmanagement CATS CM® Practitioner hebt gevolgd.

Algemeen

Duur
Het examen duurt twee uur.

Werkvormen
Het examen wordt online via Microsoft Teams afgenomen, terwijl de kandidaat in de eigen omgeving zit. Voorafgaand aan het examen moet de deelnemer zich legitimeren met een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs.

Het examen bestaat uit het beantwoorden van tien open vragen binnen twee uur. Het is een ‘gesloten boek’ examen, dit betekent dat het CATS CM®-boek, het contractmanagershandboek, de hand-out van de training of andere informatiebronnen,  tijdens het examen niet mogen worden geraadpleegd.

De kandidaat ontvangt binnen twee weken de uitslag van het examen. Om te slagen moeten 70 van de 100 punten worden behaald.

Examenstof
Het boek “CATS CM® versie 4: Van werken aan contracten naar contracten die werken”, het contractmanagershandboek en de in de CATS CM® Practitioner-training behandelde sheets en opgaven.

Herkansing
Examen onverhoopt niet gehaald? CM Partners biedt iedere kandidaat gratis één herkansing aan. De kandidaat krijgt twee pogingen om het examen te behalen in twee verschillende sessies. Wanneer de kandidaat gebruikt maakt van de herkansing schrijft de kandidaat zich op de website in onder vermelding van ‘Herkansing’.

Benodigde voorkennis

Het afleggen van het Practitioner-examen is alleen mogelijk wanneer de kandidaat de CATS CM® Practitioner-training heeft gevolgd en het CATS CM® Foundation-examen met succes heeft afgelegd. Voldoet de kandidaat niet minimaal een week voor het examen aan deze eisen dan mag de kandidaat het examen niet afleggen en verspeelt de kandidaat één van de twee pogingen.

Prijs

De prijs van het examen bedraagt € 395, exclusief 21% btw. Deze prijs is geldig voor examens tot en met 31 augustus 2024. Vanaf 1 september 2024 bedraagt de prijs € 425, exclusief 21% btw.

Data, locaties en inschrijven
Een plaats reserveren

We geven je graag een optie op een training. Schrijf je in via ‘Boek deze training’ en vermeld in het opmerkingenveld dat het een optionele (voorlopige) inschrijving betreft. Deze optie blijft maximaal 21 dagen geldig, maar tot uiterlijk 14 dagen voor de startdatum van de training. Definitief maken doe je door een e-mail te sturen aan secre­ta­riaat@cmpartners.nl. Wil je een optie op een training binnen 14 dagen voor de startdatum, neem dan contact op met het secretariaat.

Gerelateerde trainingen
"Wil je kunnen aantonen dat je CATS CM® in de praktijk kunt toepassen? Doe dan dit examen!"

Download brochure

 • We zijn benieuwd naar je bevindingen. Om je te helpen bij je opleidingskeuze, nemen we eerdaags nog even contact met je op.

Bel mij terug