Recordaantal bezoekers op de tiende Nationale Contractmanagement Conferentie

Door Kelly Turenhout
19 - 02 - 2019 - Contractmanagement

Op 12 februari 2019 vond alweer de tiende Nationale Contractmanagement Conferentie (NCMC) plaats. Met trots concluderen we uit de sfeer en de evaluatie dat de jubileumeditie zeer geslaagd was. Als organisator vinden we het belangrijk dat dit evenement voor contractmanagement vakgenoten haar intieme karakter behoudt. Met een groeiend aantal deelnemers, dit jaar ruim 200,  werd er daarom toegezien op een breed aanbod en omarmden we nieuwe interactieve oplossingen om het publiek actief deel te laten nemen aan de inhoud van de dag. Het thema De Succesvolle Contractmanager bleek een prachtig platform voor discussie en onderlinge inspiratie.

Het zou geen waardige jubileumeditie zijn als de trouwste bezoeker niet even in het zonnetje gezet zou worden. Dagvoorzitter Remco Blom opende de dag dan ook met een afvalrace die moest laten zien welke deelnemer al het langst op de Nationale Contractmanagement Conferentie komt. Naast de two minutes of fame kreeg Rense Feenstra dan ook als eerste het boek ‘Ik2, De Beste Versie Van Jezelf’ van keynotespreker Margriet Sitskoorn uitgereikt.

Na deze ijsbreker was de kick-off van het programma aan bestsellerauteur Wouter Hart met zijn keynote over verdraaide organisaties. Wat leidend is binnen de meeste organisaties, namelijk regels, blijkt niet altijd de meest effectieve manier te zijn om tot een gewenst resultaat te komen. Die wirwar aan regels staan namelijk de werkelijke bedoeling van een contract in de weg. Een keynote waarin door middel van speeddates en anekdotes met een knipoog veel herkenning werd opgeroepen bij de aanwezigen. Wouter wist fantastische eyeopeners neer te zetten om de dag mee te beginnen.

In totaal vonden er drie ronden parallelsessies plaats, waarin allerlei aspecten aan bod kwamen die bijdragen aan het succes van de contractmanager. De rode draad bracht de deelnemers langs inspirerende sprekers: van lessons learned door ervaren contractmanagement professionals, onderzoeksresultaten door wetenschappers, certificeringsnormen,  inzichten over contractmanagementsystemen tot het aanzwengelen van de juiste skills.

Genoeg stof tot gesprek dus. Met een paneldiscussie werd dat gesprek nog eens flink aangewakkerd. Het expertpanel bestond uit Cocky Brouwer (Schiphol Group), Albert Geuchies (ministerie van OCW), Harry Brink (vaardighedengoeroe) en Gert-Jan Vlasveld (senior partner en trainer CM Partners). De panelleden hadden een duidelijke, niet altijd eenduidige mening. Het publiek bleek echter ook niet te schromen om wat te vinden van de prikkelende stellingen. De NCMC app gaf deelnemers de mogelijkheid om te stemmen en hun zegje te doen, waarna er een goede interactie ontstond met het panel.

Last but certainly not least, de afsluitende keynote. Wanneer een conferentie tot z’n einde komt, is het de kunst als slotspreker om de aandacht van het publiek erbij te houden. Hoogleraar neuropsychologie en bestsellerauteur Margriet Sitskoorn wist de energie op uitmuntende wijze weer terug in de zaal te blazen na de laatste koffiepauze. Hoe werkt je brein nu eigenlijk als het gaat om succesvol zijn? De charismatische Margriet maakte complexe materie begrijpelijk met ludieke voorbeelden en oefeningen, waaraan fanatiek werd meegedaan in de zaal.

De dag eindigde met een feestelijke noot, een waardige afsluiter van een tienjarig jubileum. Bij het klinken van de champagne glazen deed de organisatie van NCMC alle deelnemers het boek ‘Ik2, De Beste Versie Van Jezelf’ cadeau als inspiratie voor succesvol opereren, gesigneerd en wel.

Met een brede, voldane glimlach op naar een volgende editie van de Nationale Contractmanagement Conferentie, 11 februari 2020. Save the date!

Bel mij terug