De methode CATS CM ®

Ieder vakgebied heeft een methodische aanpak nodig en zo ook het vakgebied contractmanagement. CM Partners heeft daarvoor de methode CATS CM ontwikkeld. Deze methode biedt een gedetailleerd stappenplan voor het managen van contracten vanaf het moment van ondertekening. Opdrachtgevers noemen dit de fase van uitnutting, leveranciers spreken meestal van uitvoering van het contract. De methode is gericht op de gehele looptijd van het contract vanaf de ondertekening tot en met de laatste oplevering van de overeengekomen diensten of producten, de administratieve, financiële en juridische afsluiting. In de fasen vóór de ondertekening kan de methode gebruikt worden als checklist voor die contractuele afspraken die het contract ook managebel maken.
 
Inmiddels heeft een groot aantal organisaties de methode geadopteerd en daarmee is CATS CM de de facto standaard voor contractmanagement in Nederland geworden.
 
CATS CM levert per uit te voeren stap een beschrijving van de acties die idealiter voor die stap moeten worden uitgevoerd en biedt via het Contractmanagers Handboek ook een groot aantal checklists, templates, formats etc. om de acties efficiënt uit te voeren.
 
De methode CATS CM wordt uitvoerig beschreven in het boek “CATS CM editie 2014” uitgegeven door Van Haren Publishers. In dit boek wordt het vak contractmanagement én de methode CATS CM beschreven. Deze methode is toepasbaar voor het contractmanagement aan de kant van de opdrachtgever én dat van leverancier en voor alle toepassingsgebieden zoals bijvoorbeeld ICT, Facility, HR etc.
Direct bestellen?
Wilt u "CATS CM editie 2014" direct bestellen bij managementboek.nl klik dan hier. Eerst een indruk van het boek opdoen? Download dan de bijlage onderaan deze pagina!
 
Uw 'eigen' CATS CM:
De methode CATS CM weerspiegelt de visie van CM Partners op contractmanagement. Voor organisaties die op onderdelen afwijkende definities of taakbeschrijvingen hanteren, of contractmanagement binnen hun bedrijf anders positioneren, kunnen de acties per processtap worden aangepast, verminderd of uitgebreid.
Voor bedrijven die ons inschakelen om het contractmanagement binnen hun organisatie te implementeren zijn wij in staat een aangepaste versie CATS CM te ontwikkelen, zonder de structuur van de methode ingrijpend te wijzigen.
 
Trainingen:
CM Partners verzorgt een breed scala aan trainingen waarbij de methode CATS CM centraal staat. 
 
Ten overvloede: CATS CM is een aanvulling op beheersmethodes als Prince II, ITIL, ASL en BiSL en niet bedoeld als alternatief.
 
Bijlagen: 
BijlageGrootte
PDF icon cats_cm_editie_2014_introductie.pdf1.57 MB